woensdag 11 juli 2012

Filmdag!


Vandaag was zoals aangekondigd filmdag, op het moment van schrijven zitten de oudste kids een ‘oudere’ film te kijken, genaamd Footloose. Wellicht hebben jullie ouders een eerdere versie van deze film wel gezien in de jaren 80 met in de hoofdrol Kevin Beacon. Voordat we met de bespreking van de dag starten wil ik de lezer eerst meenemen naar een veelvoorkomend moment namelijk het KNAKMOMENT. De definitie is als volgt: “Een punt op de tijdslijn waarin het adaptieve vermogen om cynisme te absorberen dramatisch vermindert”. De variabelen die een negatieve dan wel positieve relatie hebben met het adaptief vermogen zijn: dwarsigheid, aantal dagen kamp, slaapuren, prikkelfrequentie, opportunisme, warmte van de douche, aantal nachtelijke films, participatie in semi-spontane tussendoor spelletjes, de welwillendheid tot het uitvoeren van corvee, temperatuur, regen en contacturen met de buitenwereld.
Wellicht kunnen jullie als lezers hieruit afleiden dat er rond deze tijd het knakmoment steeds vaker tevoorschijn komt, maar bij wie…? Gelukkig is ons ervaren team uitmuntend in staat om dit knakmoment te voorkomen en om te buigen naar een fluctuerende positieve golfbeweging.

Terug naar vandaag, want al dat gezwam is niet interessant voor de bezorgde ouder die wil weten wat er gedaan is. De vier belangrijke hoogtepunten zijn hieronder beschreven:
  • Uitslapen; wij als leiding hebben gisteren besloten de kinderen een uur langer laten uitslapen (lees ook de leiding),
  • Een libdub (ipv lipdub); waarin we Carly Rae Jepson’s Call Me Maybe hebben omgetoverd tot een waar audiovisueel spektakel,
  • Middagfilm; Alvin & the Chipmunks met een heerlijke versnapering,
  • Late-night movie in pyjama voor de oudere voor het merendeel vrouwelijke kids; de film Footloose met als hoofdingrediënt ‘dansen’.
Tot zover de filmdag waarin de filmkijkende kinderen zo dadelijk een bittergarnituurtje te wachten staat.



17 opmerkingen:

  1. Arco, Janneke en Timojuli 12, 2012

    'k Hoef me niet af te vragen wie deze update geschreven heeft. Lag je in ieder geval niet te slapen onder de film, Ruben;!
    'k Heb er alle vertrouwen in dat jullie het knakmoment kunnen ombuigen, hoewel het weer de komende dagen hier niet aan zal bijdragen.
    Probeer het eens te zien vanuit een ander paradigma. De één ziet het nu eenmaal anders als de ander, maar dat wil niet zeggen dat het één goed of fout is. Succes!
    Dikke knuffel voor jullie allemaal.
    p.s. volgens mij is het toch echt lipdub...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de Butjes.......juli 12, 2012

    Pfff nog niet zo lang wakker maar heeeel nieuwsgierig hoe het jullie is vergaan zit ik een verslag te lezen waar ik 3x over stuikel op de vroege morgen, maar het is duidelijk er gaan een aantal factoren opspelen. (wat overigens heel logisch is) Ik ben iig goed wakker nu! Denk dat het na een "goede" nachtrust vandaag weer helemaal "toppie" is. Heel benieuwd naar jullie lipdub/libdub of whatever.... Op de foto is het knakmoment overigens wel duidelijk hahaha.....
    Nog veel plezier vandaag, wat lezen we morgen weer?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad wat een moeilijke worden zo vroeg op de morgen. Lekker hoor dat uitslapen lukte dat ook bij de kinderen of alleen bij de leiding

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou ik struikel ook inderdaad over de woorden en begrijp er niet veel van.
    Het geeft even een raar gevoel. Lekker dat de kids inderdaad wat extra slapen, dit zullen ze wel erg nodig hebben. Ze zien er erg moe uit.
    Nou nog veel plezier .
    groetjes Wilma en Lennart Hartog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. GOEDEMORGEN, een update: wees gerust het knakmoment is voornamelijk aanwezig bij de leiding. Wij zullen vanavond een foto van filmdag plaatsen waarop de leiding geknakt ligt te pitten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. HAha, nou we zijn heel benieuwd!!! Heel begrijpelijk hoor, met al die volhoudende kids..... succes met jullie knakmoment.
      misschien helpt een broodje unox????

      Verwijderen
    2. de struikelaar....juli 12, 2012

      hahaha.... nou begrijpen we waarom al die moeilijke woorden, dat is om het te verbloemen !!! Cup a soup wil ook helpen tegen het 4-uur dipje. succes nog dames en heren, we zijn er trots op dat jullie dit allemaal voor onze kids doen. xxx

      Verwijderen
  6. Hoi Allemaal,
    nou ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de libdup hoor!!!! En helemaal niet raar dat die kinderen een knakmoment hebben.... Dan is z'on filmmiddag toch heerlijk, kunnen ze weer even uitrusten. Ik ben benieuwd wat er voor vandaag op het programma staat? Het openluchtzwembad zal het wel niet gaan worden met die regen....
    Veel plezier en we zitten iedere avond met smacht te wachten op jullie blog, eerder kunnen we niet slapen... ;))
    Dikke knuffel voor Sascha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ton en Jolandajuli 12, 2012

    Nou valt me nog mee dat het knakmoment er nu pas is. Dit is waarschijnlijk al eerder vooraf gegaan door het "Je zou ze achter het behang plakken moment", het "Was ik maar bij moeder thuis gebleven moment" en het "Ik moet nog eens goed nadenken over volgend jaar moment"
    Veel plezier en natuurlijk succes met alle kleine en grote knakmomentjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sico en Siljuli 12, 2012

    Leuk gevonden: knakmoment. Ik heb echt in een deuk gelegen toen ik het las. Hoe verzin je het :) Veel plezier vandaag!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ronald en Marinajuli 12, 2012

    Hoi allemaal,

    Wij hopen niet dat het uithoudingsvermogen (vóór het knakmoment) wordt opgerekt, dat is echt niet de bedoeling, hoor! Wij hebben ook nog vakantie! Gaat het nu weer een beetje met het humeur en de conditie van iedereen? We hopen dat iedereen weer een beetje is bijgetrokken na de filmdag.
    Wanneer mogen wij de lipdub bekijken? Wij zijn erg benieuwd. Of is dat pas op de film op de reünie?
    Heel veel plezier met elkaar de komende dagen. We zijn benieuwd wat jullie vandaag gaan doen en kijken uit naar de volgende blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Theo en Murieljuli 12, 2012

    Hai Allemaal!
    Knakmoment, loungedag... Vandaag weer helemaal fit? We zijn erg benieuwd naar de LD (om de spellingsdiscussie maar te omzeilen) met muziek van CRJ!!
    Wij genieten wel van jullie verslagjes en foto's!
    Veel plezier nog en dikke knuffel aan Senna en Twan

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij zijn erg onder de indruk van het hele gebeuren. Geweldig die verslagen en foto´s: Af en toe een glimp van je kinderen zien, en vervolgens concluderen dat ze het geweldig naar hun zin hebben. Of toch zo´n knakmoment buiten de foto's om?
    We hebben er alle vertrouwen in! Veel plezier en een Dikke kus aan die van ons!
    Groetjes, Pauline en Harm

    BeantwoordenVerwijderen
  12. de veenstraasjuli 12, 2012

    Wat een activiteiten! we zijn zwaar onder de indruk! we zijn erg benieuwd naar de libdub, whatever that may be.... groetjes vanuit a rainy london

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bee en Emjuli 12, 2012

    Wat nou KNAKMOMENT..... Onze definitie is als volgt: "Wij zijn na zoveel dagen op een punt op de tijdslijn waarin het adaptieve vermogen omslaat in arhedonie en apraxie.". De variabelen die bij ons een rol spelen zijn: veel te rustig, geen tafelen op het schoolplein, te veel slaapuren, gemis aan warmte van onze dochter,etc. Nou goed, dan gaan we ook maar een filmpje kijken op de bank. Geniet er nog met volle teugen van de komende (hopelijk droge) dagen en dikke knuffel aan Tamara!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. adaptieve vermogen om cynisme te absorberen dramatisch variabelen adaptief prikkelfrequentie, opportunisme.........?!

    Ik dacht dat ik een aardig schoolniveau heb maar dit slaat ECHT ALLES. (als de kinderen op het kamp zo worden aangesproken dan is het geen wonder dat er nu een knakmoment is ;) )

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!